Krognytt
Nyöppnade restauranger 2021

Nya restauranger i Stockholm – nyöppnade krogar 2021
Har du glömt namnet på den där nya restaurangen du ville testa i Stockholm? Då har du kommit rätt! Den här artikeln uppdaterar vi i takt med att nya restauranger öppnar runt om i huvudstaden.
Nya restauranger i Stockholm hösten 2021:
Animo
November 2021. En modern kvarterskrog med en komprimerad och nyckfull á la carte meny där tempo, känsla och kreativitet får styra.
La Boca Doce
17 november. F12-gruppens nyöppning hämtar inspirationen från Buenos Aires och de stökiga hamnkvarteren i La Boca.
Fat Cat Brasserie
29 oktober. Fat Cat Brasserie öppnar i storsatsningen Space vid Sergels torg under hösten 2021 och blir en del av det nya kulturcentret i sju plan. Restaurangen blir en innovativ mix av japanska och koreanska smaker.
Hernö Gin Bar
10 september. Intill Slussen på Hornsgatan 1 öppnar Hernö Gin Bar upp på 200 kvadrat fördelat på två plan. Cocktailbar och restaurang tar plats på entréplan och en trappa ner blir det provningslokal. Maten består av smårätter med norrländska smaker.
Rivetta
3 september. Från Venedigs trånga gränder är nya konceptet hämtat när klassiska Caffè Nero byter kostym och blir en bàcari, öppet hela dagen från frukost till sen kväll. På eftermiddagarna dukas goda cichetti, typiska smårätter, upp och serveras med fördel till ett glas vin.
Nya restauranger i Stockholm sommaren 2021:
ChiÔi
5 augusti. På CHiÔi har ni som gäster möjligheten att delta i en kulinarisk resa genom Vietnam – från risfälten i norr till hamnarna i syd.
Italienskan
1 augusti. Som en del av Bockholmengruppens nya mötesplats Hötorget Kvarterskrog & Takservering öppnar Italienskan i det hörn där Sveriges första H&M-butik öppnade för 80 år sedan. Italienskan består av matsal och bar samt en 400 kvadratmeter stor terrass (La Terrazza) där det ska bakas pizza, grillas skaldjur och njutas i solen.
Scarpetta (by Ingrosso)
18 juni. Scarpetta är en italiensk kvarterskrog på Drottninggatan som ägs och drivs av Åsa och Emilio Ingrosso. Tanken med restaurangen var att skapa en enkel och folklig restaurang med en avslappnad atmosfär med influenser från Amalfi, Capri, Ibiza och Mallorca.
Hötorget Kvarterskrog
12 juni. Hötorget Kvarterskrog är en stor nysatsning i det hörn där Sveriges första H&M-butik öppnade för 80 år sedan och sedan dess huserat i. Kvarterskrogen på gatuplan kommer att bestå utav ca 105 sittplatser inne och 70 ute, och ha öppet 7 dagar i veckan, 365 dagar om året.
Le Petit Cochon
1 juni. Lekfulla maträtter med hela södra Europa som utgångspunkt. Krögaren Micke Björkman har sin bakgrund på bland annat Vassa Eggen, Riche och Lux.
Nya restauranger i Stockholm våren 2021:
Lievito
17 maj. I Hornstulls centrum öppnade italienska krogen Lievito under våren. Hit kommer vi för uteserveringen, lunch, middag eller en italiensk cocktail med svensk touch. Italiensk kultur som konst och musik, såväl som vin, är i fokus.
Sjöstaden Skybar
13 maj. Högst upp i skyskrapan Sthlm 01 ligger Sjöstaden Skybar. Här sitter du 100 meter upp i luften med panoramavy över Hammarby Sjöstad, Nackareservatet och hela Stockholm. Krogen drivs av samma gäng som har hand om bland annat Restaurang Göteborg och Himlen. Sommartid öppnas takterrassen upp med plats för 100 personer.
Villa Dagmar
6 maj. Tillsammans med Daniel Höglander och Niclas Jönsson, ägare och köksmästare till prisbelönta Michelin-restaurangen Aloë, öppnar nybyggda boutique-hotellet Villa Dagmar en ny restaurang på Nybrogatan i vår. Inriktningen blir exklusiv medelhavsgastronomi med tillhörande viner och cocktails. Öppet för tidig frukost, lunch, middag och cocktails sent på kvällen varje dag i veckan.
Sardin
Sardin är en kvarterskrog i hjärtat av Råsunda som blandar det klassiska med det moderna. Inriktningen är på medelhavsmat och vinerna kommer i första hand från Spanien, Frankrike och. Italien – men inga dörrar stängs till andra influenser. Verksamheten innefattar även en delikatessbutik.
Ateljé Gastrologik
1 mars. I december 2020 kom beskedet att Gastrologik stängde sin bakficka Speceriet för gott. Men ur askan reser sig redan i mars Ateljé Gastrologik – en förlängning av tvåstjärniga Michelinkrogen med samma namn som ligger vägg i vägg. Ateljé Gastrologik blir en chambre séparée med plats för upp till 14 personer. Här kommer även anordnas vinmiddagar, gästspel med mera. Bokningen är öppen från den 15 februari.
Cave Nizza
Mars 2021. Café Nizza öppnar sin nya bakficka i grannlokalen. Cave Nizza är en avslappnad vinbar med parisiska delikatesser och även pasta. Från bageriet kan du köpa med dig bröd och bakverk.
Ricordi
Slutet av april. Alldeles intill Kungsträdgården öppnar Ricordi senare i år. Tillsammans med Il Tempo och Trattorian blir Ricordi ännu en italiensk restaurang tillhörande Brasseriegruppen.
Brasserie Astoria
Gamla Astoriabiografen på Nybrogatan har stått under förvandling under en lång tid. När dörrarna slås upp är det med stjärnkrögaren Björn Frantzén som ledare. Vi räknar med ett modernt Brasserie med en vibrerande atmosfär i vackert restaurerade lokaler från 1870. Brasserie Astoria öppnar den 15 mars.
Fler guider

Guide till uteserveringar i Stockholm

5 restauranger du borde besöka i Stockholm i vår

Guide till de bästa restaurangerna i Linné

Fira valborg på restaurang i Stockholm

Guide till mysiga vinbarer i Göteborg

Nu finns erbjudanden på BokaBord!

Uteserveringar på Kungsholmen

7 prisvärda avsmakningsmenyer i Stockholm

Guide till de 10 bästa restaurangerna i Göteborg